Inloopochtend Sociaal Wijkteam en mantelzorg

Kunt u wel eens wat extra hulp en ondersteuning gebruiken? Bent u ziek of moeilijk ter been? Of bent u zelf mantelzorger en zou u wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Op woensdagochtend 10 mei van 10.30 uur – 12.00 uur organiseren wij een inloopochtend waar u al uw vragen omtrent extra zorg in de buurt kwijt kunt. Het sociaal wijkteam en mantelzorgorganisatie Eva zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Locatie: Middenzaal in de Pauluskerk.

U bent van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Raadsherenbuurt

Over het sociaal wijkteam:

Mensen gaan naar school, zijn aan het werk, hebben een sociaal leven met familie en vrienden en zijn actief bij verenigingen. Maar niet altijd. Soms lukt het niet om zaken zelf te regelen en is er tijdelijk of voor lange tijd ondersteuning nodig. In dat geval kunt u terecht bij het Sociaal wijkteam bij u in de buurt.

Voor alle inwoners

Het Sociaal wijkteam is er voor alle inwoners met vragen of problemen waar zij alleen niet uitkomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u ziek bent en niet zelf uw boodschappen kunt doen. Of dat u graag iets wilt doen, maar niet weet wat. Of dat u begeleiding nodig heeft om uw leven op orde te krijgen. Misschien krijgt u steeds meer moeite met dagelijkse dingen als het huishouden doen, traplopen of fietsen. Ook voor vervoer en huisaanpassingen kunt u bij ons terecht. Of u heeft problemen met uw financiën, in uw relatie, bent u eenzaam of zit u niet lekker in uw vel.

Praktische oplossingen

Iedereen is anders en de ene situatie is de andere niet. De medewerkers van het Sociaal wijkteam luisteren en denken met u mee. We kijken samen met u wat u zelf of met hulp van bekenden kunt doen. Vaak willen mensen in de omgeving graag een handje helpen. Als blijkt dat u voor een langere periode intensieve ondersteuning nodig heeft, kan het Sociaal wijkteam in overleg met u hulpmiddelen regelen of passende professionele zorg inschakelen.

Over Eva:

Eva ondersteunt mensen met een hulpvraag, mantelzorgers, zorgvrijwilligers en beroepskrachten in

Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude. Zo verbeteren we samen de levens van alle

betrokkenen.

Wat kan Eva voor u betekenen?

Eva gaat met mantelzorgers in gesprek. Afhankelijk van uw situatie en wensen kunnen wij u ondersteuning bieden op emotioneel en praktisch vlak. Te denken valt aan informatie over diverse wetten en regelingen, aangepaste vakanties, mogelijkheden om tijd vrij te maken voor uzelf, vervangende zorg etc.

Eva kent veel andere organisaties in het netwerk en kan u met hen in contact brengen. Daarnaast is het soms gewoon fijn en genoeg om uw hart te luchten. Ook daarvoor staat Eva voor u klaar. Schroom niet om uw verhaal aan Eva te vertellen. Samen met Eva komt u misschien verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *