Meepraten over stationsgebied

Beste actieve wijkbestuurder of bewoner,

Graag aandacht in de communicatie met uw wijkbewoners voor de volgende activiteit op 25 april a.s.: Burgerpanel Leiden Centraal Park. Het is tevens een uitnodiging aan u om daarbij aanwezig te zijn.

Veel Leidenaren maken zich druk over de plannen rond station Leiden Centraal: veel hoogbouw, geen groen, on-Leids. Slechtere OV-routes door verhuizing busstation en veel gemeenschapsgeld voor nieuwe kantoren, terwijl er fikse leegstand (nu 25.000 m2 rond Station) is. Inwoners van Leiden ervaren de gevolgen hiervan.

Leiden Centraal Park was onlangs een van de winnende ideeen op de Burgertop L750 en is nu een burgerpanel. Wij vinden dat alle wijken invloed moeten hebben op de inrichting van het Stationsgebied, nu het nog kan. Het Stationsgebied is met dagelijks 100.000 reizigers het drukste stukje Leiden en ook nog eens het visitekaartje van ons allemaal.

Daarom organiseert het burgerpanel van Leiden Centraal Park op dinsdag 25 april een hackathon waar burgers en deskundigen brainstormen over hoe zij het Stationsgebied willen zien. Thema’s zijn: groen rond het Station, de mooiste entree van Leiden, reizigersgemak, de link naar elke wijk. Mensen uit uw wijk, die de link met het Stationsgebied belangrijk vinden, zijn van harte welkom mee te denken. Samen brengen wij de gemeente op betere gedachten.

Dinsdag 25 april
Cafe Leidse Lente, Haagweg 4
19.30 inloop, start 20.00 – 22.15

Graag even aanmelden als u komt. Dat kan op info@Leidenzeezijde.nl.
Zie ook onze facebook-pagina: www.faceboom.com/leidencentraalpark
Bel of mail gerust als u nog vragen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *